Inval in clubhuis No Surrender Noord

In Emmen is de politie een clubhuis van motorclub No Surrender binnengevallen. Het clubhuis is gesloten en niemand mag op het terrein komen zonder toestemming. Volgens Justitie werd het clubhuis gebruikt voor drugshandel.

De politie heeft met verborgen microfoons het pand langere tijd afgeluisterd. Daaruit bleek dat nieuwe leden duizenden euro’s moesten betalen, die o.a. werden gebruikt voor juridische bijstand van gedetineerde clubleden.

Drugs

Ook zou uit de afgeluisterde gesprekken zijn gebleken dat het clubhuis diende om drugshandel te bespreken en organiseren. De leden van No Surrender in het noorden hebben vaker te maken gehad met invallen. In november deed de politie een inval bij twee bestuursleden en in oktober werd het huis van voorman Henk Kuipers doorzocht.

Sloop

De gemeente is van plan het pand volgende week te slopen, zo blijkt uit een noodbevel dat is verspreid. Het clubhuis is neergezet zonder bouwvergunning en wordt volgens de politie structureel gebruikt voor drugshandel. De politie heeft ook de woning van een bestuurslid in Klazienaveen onderzocht. De 48-jarige man is aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

Op Facebook reageert voorman Kuipers op de sluiting van het clubhuis:

https://www.facebook.com/100008658452886/videos/1668083040156962/