Inval in autobedrijf havengebied Amsterdam

Dinsdagmorgen hebben politie en specialisten van de landmacht autobedrijf Germany Cars op bedrijventerrein De Heining in het Amsterdamse Westelijk Havengebied doorzocht. De inval is deel van een ‘lopend onderzoek’. Volgens Het Parool zijn er vier arrestaties gepleegd. 

Bedreigend

Er zou in mei vorig jaar een handgranaat in een van de loodsen naar binnen zijn gegooid. Eigenaar Necati Canbolat zei toen geen idee te hebben wie de dader was. Hij zei wel dat zijn bedrijf voor de derde keer in korte tijd doelwit was van criminelen. Hij noemde dat toen ‘heel bedreigend.’

Neergeschoten

In 2004 is Canbolats vader voor de deur van het bedrijf neergeschoten. Hij overleefde de aanslag. Canbolat junior zei toen in Het Parool: ‘Ik ben een nette ondernemer, ik zit niet in illegale zaken. Ik heb geen vijanden of conflicten.’ De politie had dinsdagavond nog geen informatie naar buiten gebracht en bevestigde de arrestaties nog niet.

De Heining is het bedrijventerreintje waar ooit Freddy Heineken en zijn chauffeur Joop Doderer werden vastgehouden door Willem Holleeder en Cor van Hout c.s..