Inval in drugspanden Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond invallen gedaan in verschillende panden in Rotterdam. Er werd onder meer harddrugs en geld in beslag genomen. Daarbij zijn zes mensen aangehouden. Het gaat om een vrouw en vijf mannen in de leeftijd van 39 tot 52 jaar.

De verdachten kraakten verschillende panden die te koop of onderverhuurd werden. Dinsdagavond vielen agenten van het drugsteam, het arrestatieteam, de Regionale Recherchedienst en de wijkpolitie tien verschillende panden binnen. Alle panden werden grondig doorzocht. Naast de drugs, werden duizenden euro’s aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen, net als een aantal telefoons en versnijdingsmiddelen.

De afgelopen maanden deed het drugsteam van Feijenoord-Ridderster onderzoek naar drugshandel in Rotterdam Zuid. Begin dit jaar werden enkele drugspanden doorzocht. Ook werd een aantal drugstoeristen aangehouden. Uit verhoren en verder onderzoek rees het vermoeden dat een grotere groep verdachten zich schuldig maakte aan de handel in drugs. Onder leiding van de officier van justitie werd een maand terug een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in verdovende middelen opgestart.