Inval na ‘ontvoering in criminele circuit’ in Breda

In de Brabantse plaats Chaam heeft de politie woensdagavond een inval gedaan nadat twee mannen in Breda zijn ontvoerd. Volgens de politie gaat het om een ontvoering in het criminele circuit. ‘We denken dat ze gebruikt worden als drukmiddel tussen criminelen’, aldus de politie tegen Omroep Brabant.

De twee mannen, de 18-jarige Gino Heeren en Rien de Koning (42), werden dinsdag meegenomen uit een garage door vier gewapende mannen. Beide mannen werken in het bedrijf. De ontvoering werd woensdag door de politie bekend gemaakt, omdat er dringend wordt gezocht naar de verblijfplaats van de twee slachtoffers.

Niks gevonden bij inval

De politie kreeg rond de tien tips binnen, waarna er een pand werd binnengevallen in Chaam. Daar is niets gevonden. Ook vloog woensdagavond een politiehelikopter boven Aardenhoek. Het is niet duidelijk of dat iets heeft opgeleverd.

Ruim dertig rechercheurs doen onderzoek naar de ontvoering. De politie heeft ook een Team Grootschalig Onderzoek samengesteld.

‘Bekenden in het criminele circuit’

Heeren en De Koning zijn volgens de regionale krant BN/DeStem bekenden in het criminele circuit. Heeren is de zoon van een bekende drugscrimineel. De Koning is zelf vaker in aanraking geweest met justitie in verband met drugszaken, melden bekenden tegen de krant. Mogelijk heeft de ontvoering te maken met een openstaande schuld.

De politie zegt tegen Omroep Brabant dan weer dat de mannen geen bekenden van justitie zijn: één heeft een blanco strafblad, de ander één aantekening. De mannen worden volgens de politie wel gebruikt als drukmiddel in een conflict tussen criminelen. Maar wat de band is tussen de criminelen en Heeren en De Koning wordt nog onderzocht.