Inval in opslagloods voor XTC-grondstof

In een loods in het Brabantse Rijsbergen zijn zaterdag vaten MDMA gevonden waarmee 600.000 XTC pillen konden worden gemaakt. De politie trof voornamelijk lege jerrycans MDMA aan en gasflessen voor het maken van XTC. Ook werd er kilo’s gedroogde hennep gevonden.


Gisterochtend startte er een politieactie naar aanleiding van binnengekomen informatie over grondstoffen voor het maken van XTC. In een loods bij een bedrijf aan de Hellegatweg zouden grondstoffen opgeslagen liggen.

Arrestatie

Net voordat het rechercheteam bij het bedrijf aankwam zagen ze dat een man in een bus van het terrein af kwam. De auto werd door meerdere politieauto’s klem gereden en de bestuurder gearresteerd. Op het terrein stonden verschillende loodsen en opslagcontainers. In een van de opslagruimtes trof de politie lege jerrycans aan waar vermoedelijk MDMA olie in had gezeten. In enkel daarvan zat ook nog olie. Een eerste berekening gaf aan dat er met de olie die in de aangetroffen vaten zou hebben gezeten ongeveer 600.000 pillen gemaakt moeten zijn. In een andere opslagcontainer stonden elf flessen met in totaal 700 liter gas. Dit gas wordt gebruikt bij het vervaardigen van XTC pillen.

Hennep

In een andere loods op het terrein trof de politie tientallen kilo’s gedroogde hennep aan. Ook stond daar een afzuiginstallatie. De stroom voor dit alles werd illegaal afgetapt, er was dus sprake van diefstal van stroom. Het energiebedrijf heeft alle stroom op het terrein afgesloten.