Inval in seksclub Roermond (UPDATE)

De politie is gisteravond sekscub YinYang aan de Heinsbergerweg in Roermond binnengevallen. Ook werden 5 panden in Nederland en België doorzocht. De politie is op zoek naar bewijzen voor witwassen en uitbuiting van vrouwen. Volgens de eigenaar is de inval een grote blunder van het OM en politie. 

De eigenaar van YinYang stelt tegenover L1 dat de politie bij de inval een grote ravage heeft aangericht. Hij hoopt de club vanmiddag toch weer open te kunnen doen.

500 euro biljetten

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat de cash geldstroom van de saunaclub vermengd is met 500 euro biljetten uit het criminele circuit. Dit criminele geld zou onder meer afkomstig zijn van motorclub Satudarah, waarvan prominente leden vermoedelijk de dienst uitmaken in de saunaclub. Dat de sauna betrokken is bij witwassen is naar voren gekomen in een ander witwas onderzoek van de landelijke recherche. Aldus het Openbaar Ministerie.

In de sauna is beslag gelegd op de aanwezige administratie en contant geld. Ook bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en België zijn zaken in beslag genomen. Het gaat om gebruikershoeveelheden drugs, 40 xtc-pillen en diverse wapens, waaronder tasers, een stiletto en pepperspray. In een van de woningen ontdekte de politie een hennepkwekerij.

Bezoekers van de club zijn gisteravond gehoord als getuigen. Hetzelfde geldt voor de vrouwen die in de club werken. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.