Inval woonwagenkamp Eindhoven

Aan de Brestlaan in Eindhoven heeft de politie dinsdagochtend een inval gedaan op een woonwagenkamp. Er zijn negentien verdachten aangehouden. De woonwagens worden volgens het Openbaar Ministerie (OM) vooral doorzocht in verband met de georganiseerde wiethandel.

Er zou al een onbekend aantal wietplanten zijn aangetroffen en in beslag genomen. Er waren op dat moment ook mensen van buiten het woonwagenkamp aan het ‘werk’ met de wiet. Er zijn negentien mensen aangehouden. Daaronder zijn ook bewoners van het kamp.

Het woonwagenkamp, dat ligt in de wijk Achtste Barrier, is afgezet door de Mobiele Eenheid van de politie. Tientallen agenten en onder meer ambtenaren van de gemeente en belastingdienst doorzoeken de woonwagens.

In 2003 vond de politie ook hennepkwekerijen op het kamp. De inval leidde destijds tot dagenlange onrust en relletjes. Het nutsbedrijf sloot de elektriciteit af omdat er voor 170.000 euro illegaal stroom was afgetapt. Er werd een elektriciteitshuisje in brand gestoken, waardoor de hele omgeving zonder stroom kwam te zitten, meldt Omroep Brabant.