Verdachten moord Lesley Tunk langer vast

{jcomments on}

De rechter-commissaris in Breda heeft vrijdag besloten de vijf verdachten die vastzitten in verband met de dood van Lesley Tunk in voorarrest te houden. De vier bewoners van het woonwagenkamp aan de Castiliëlaan in Eindhoven die dinsdag zijn opgepakt bij een politieinval moeten in ieder geval nog veertien dagen blijven en de vijfde verdachte die in een woonhuis Eindhoven werd aangehouden nog tien dagen.

De vier woonbewagenbewoners zijn 54, 40, 32 en 28 jaar oud. De andere Eindhovenaar is 30 jaar. De vijf zijn verdacht van betrokkenheid bij de dood van Tunk en het in brand steken van diens auto in Esbeek.De politie heeft dinsdagavond het onderzoek in het woonwagenkamp aan de Castilliëlaan in Eindhoven-Noord afgerond. De politie was op zoek naar bewijsmateriaal voor de moord op Lesley Tunk, die volgens de politie op het kamp is doodgeschoten: wapens, DNA, bloedsporen of andere sporen van Tunk. Wat er precies is gevonden en mee is genomen heeft de politie niet bekend gemaakt. (foto: Omroep Brabant)

Er zijn jachtwapens gevonden maar die zijn niet gebruikt voor de moord op Tunk. Bij de actie, die verder rustig is verlopen, zijn honderden agenten ingezet. Niet alle woningen op het kamp waren bij de zoeking betrokken.

Op het kamp zijn vanmorgen vier mannen aangehouden. Een vijfde verdachte is elders in de stad opgepakt.

Lesly Tunk is vorige maand in een uitgebrande auto gevonden in een bosgebied bij Esbeek. In uitzendingen van regionale tv-programma Bureau Brabant van Omroep Brabant en Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van drie auto’s die wegreden bij het woonwagenkamp. In één van de auto’s zou het lichaam van Tunk later zijn gevonden. Een door de politie gezochte getuige meldde zich naar aanleiding van de oproep in Bureau Brabant.Het Openbaar Minsterie zegt dat het onderzoek naar de dood van Tunk ‘zich laat rijmen’ met de pas ingerichte taskforce die de criminele structuren achter de wietteelt moet afbreken. Maar het onderzoek naar de moord van Tunk staat daar wel los van.

Tunk is op 22 november gevonden. Vaststaat dat hij is doodgeschoten in het woonwagenkamp aan de Castilliëlaan en daarna naar Esbeek is gebracht en in brand gestoken.

De actie begon dinsdagmorgen om vijf uur en duurde de hele dag. De mobiele eenheid was ook in het kamp aanwezig. Rondom zijn schermen neergezet. 

Waarschijnlijk is er op 30 januari 2009 in de Eindhovense wijk Woensel al een aanslag op het leven van Tunk geweest. Vanaf de straat werd toen in de Hendrik Staetslaan een 20-jarige Schiedammer doodgeschoten die binnen op de bank lag. Deze aanslag was waarschijnlijk bedoeld voor Lesley Tunk.

Tunk zou ook een relatie hebben gehad met de Nederlander Janus van W. die momenteel terechtstaat in Hasselt (B) als verdachte in een gigantische drugszaak met internationale verbanden.

Zie Omroep Brabant:

{youtube}kGAC-NpagMs{/youtube}

Lees ook:

‘Wietcriminaliteit door schijterigheid politie’

‘Kogels vliegen je om de oren’

Huis in Eindhoven van Peerke S.

Identiteit dode man in auto bekend