Massale inval woonwagenkamp Eindhoven (video)

De politie is dinsdagochtend het woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven binnengevallen. Inmiddels zijn zeker zes bewoners van het kamp opgepakt, aldus de politie. Er zijn ongeveer 170 ambtenaren ingezet: politie, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en gemeenteambtenaren. De actie is op touw gezet door de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant die zich met name richt op de wietteelt in de provincie.

 

De verdenkingen tegen de aangehouden personen heeft de politie aanvankelijk niet gepreciseerd. De politie spreekt van ‘criminele activiteiten’. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau.

Een paar kilo hennep, kweekapparatuur, ruim duizend patronen, tienduizenden euro’s cash, een nepwapen, een partij horloges en twee auto’s zijn in beslag genomen.

De meeste wagens zullen worden doorzocht. De mobiele eenheid is ingezet op sommige plaatsen. Er zijn deuren en ruiten gesneuveld.

Vanuit de lucht zouden warmtebeelden aanwijzingen voor wietplantages hebben vastgesteld.

De politie zoekt naast aanwijzingen voor wietteelt ook naar vuurwapens. Er was informatie dat er vuurwapens op het kamp aanwezig zouden zijn. Tevens wordt bekenen of er illegaal wagens op het kamp staan. Volgens het Eindhovens Dagblad is de politie ook op zoek naar hard drugs.

Er zijn geen verdere acties in de agglomeratie Eindhoven gemeld.

{youtube}h4YmSGsBmRA{/youtube}