Weer inval woonwagenkamp Helmond

De politie is woensdagochtend rond 10.00 een woonwagenkamp aan het Fon Groffenplein in Stiphout, Helmond binnengevallen. De actie stond al langer gepland en staat onder leiding van de Task Force tegen georganiseerde wietcriminaliteit. Vorige week woensdag is op ditzelfde kamp ook als een inval geweest. Er zijn toen twee verdachten aangehouden en een paar zakken gedroogde toppen in beslag genomen. Verder heeft de politie administratieve gegevens, vijf auto’s, twee scooters, een quad en televisies meegenomen. Wat er vandaag is gevonden is nog niet bekend.

Aan de actie van vanmorgen doen zeker 100 ambtenaren mee, van gemeente, politie en Belastingdienst. Ook zijn er medewerkers van een electriciteitsbedrijf betrokken. Op het kamp staan zeker dertig woonwagens.

In februari was er op dit kamp ook een inval. Toen werden kwekerijen en een ruimte waar toppen werden geknipt gevonden. Drie mannen zijn toen aangehouden en tientallen kilo’s in beslag genomen.

De actie heeft niet te maken met de inval van vorige week bij de gesloten coffeeshop Carpe Diem. De uitbater van die coffeeshop mag van de rechtbank nog tot uiterlijk vrijdag worden vastgehouden.

Beelden van de inval van vorige week:

{youtube}QhNIV-MjWVs{/youtube}