Invallen bij toeleveranciers wietteelt in Nieuwegein (UPDATE)

Op een bedrijventerrein in Nieuwegein zijn dinsdagmorgen om 08.00 politieagenten meerdere woningen en panden van twee bedrijven binnengevallen. Er zijn vier mensen aangehouden. De twee bedrijven worden verdacht van banden met de georganiseerde teelt van wiet.

Boten

De politie spreekt van: ‘een groothandel in hennepteeltbenodigdheden en een growshop’. Volgens RTV Utrecht heeft één van de bedrijven een legale omzet van 25 tot 30 miljoen euro per jaar. Op zes locaties in Nieuwegein zijn doorzoekingen verricht in bedrijfspanden en woningen. Op de inventaris van de twee bedrijven, meerdere panden, voertuigen en boten is beslag gelegd.

Vrachtwagens

Agenten zetten verder op verschillende plekken in het land vrachtwagens van de groothandel langs de kant van de weg. De auto’s en lading werden in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. De politie noemt de invallen ‘de eerste zichtbare actie na onderzoek van ruim een jaar’.

Een groot deel van het bedrijventerrein Laagraven-Liesbosch, waar onder meer een McDonalds, de Hornbach en de Praxis zijn gevestigd, is afgezet. Werknemers kregen toestemming door te gaan  als ze konden aantonen voor hun werk op het terrein te moeten zijn.