Landelijke actiedag tegen growshops (UPDATE)

De politie heeft dinsdagochtend invallen gedaan in growshops en bedrijfspanden in Noord-Brabant. Op de Snoekweg in Raamsdonksveer zijn drie mannen gearresteerd in een growshop. En in Eindhoven, Helmond en Aarle-Rixtel is op vier plaatsen een doorzoeking geweest. Daar zijn twee mensen aangehouden.

Volgens Omroep Brabant gaat het bij de actie in Raamsdonksveer om een 40-jarige man uit Vlijmen, een 53-jarige man uit Culemborg en een 38-jarige Rotterdammer. Volgens het Eindhovens Dagblad hield de politie rond Eindhoven ‘een regionale controle bij growshops en opslagplaatsen’. De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met teams van gemeenten die vergunningen controleerden.

De politie viel panden binnen in loodsen aan de Bakelsedijk in Helmond, de Torenakkerweg in Aarle-Rixtel en in de Wezelstraat en in een growshop aan de Hallenweg in Eindhoven. Bij de actie heeft de politie voor ter waarde van tonnen aan goederen in beslag genomen: apparatuur voor professionele hennepkwekerijen, zoals ventilatoren, lampen en weegapparatuur.

De invallen waren deel van een landelijke actiedag door de politie. In totaal zijn er door het hele land 27 invallen gedaan, waarbij op 15 verschillende locaties goederen in beslag zijn genomen die gebruikt worden voor de illegale wietteelt. Totaal zijn elf verdachten aangehouden. Sinds 1 maart is het verboden spullen te verkopen of op voorraad te houden die kunnen worden gebruikt voor grootschalige wietproductie. Zie ook:

Tuincentrum schuldig aan wietproductie?