Invallen bij Hells Angels en Outlaws in België

De Belgische politie heeft zeven verdachten gearresteerd na invallen op tien plaatsen in Vlaams Limburg bij leden van de motorclubs Hells Angels en Outlaws. De huiszoekingen werden uitgevoerd naar aanleiding van een onderzoek rond het vormen van een criminele organisatie, vernielingen, belaging en een poging tot doodslag.

De invallen vonden plaats nabij de Nederlandse grens, in onder meer Maasmechelen en Hasselt. Bij de actie zijn meer dan twintig vuurwapens in beslag genomen. Ook nam de politie grote hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten, cash geld, geldtelmachines en andere wapens zoals boksbeugels mee.

Het onderzoek naar de twee motorclubs begon in mei, toen bij een schietpartij in Borgloon een lid van de Hells Angels in zijn schouder werd geraakt. De politie denkt dat de schietpartij plaatsvond vanwege de rivaliteit tussen de Hells Angels en de Outlaws.

In 2011 werden drie leden van de Outlaws in Maasmechelen doodgeschoten. Daarvoor is een Hells Angel uit Genk aangehouden; zijn proces start in januari.