Invallen bij Jihadisten, geen arrestaties

Onder leiding vanhet landelijk parket zijn donderdagmorgen door de politie doorzoekingen gedaan in negen woningen in Arnhem, Doesburg, Rotterdam en Eindhoven. De onderzoeken geven volgens het OM ‘geen aanleiding’ om verdachten aan te houden. Paspoorten van zes mannen zijn in beslag genomen.

Al Nusra

Ook is beslag gelegd op computers, tablets, gegevensdragers en mobiele telefoons. De politieactie was gericht op het verzamelen van bewijsmateriaal tegen gewelddadige Jihadisten en hun reizen naar Syrië, zegt het OM. De onderzoeken richten zich daarnaast op deelname aan de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra, geliëerd aan Al Qaida, die in Syrië op vijandelijke voet staat met IS.

Dossiers

Het OM zegt intensief in te zetten op het opbouwen van strafdossiers over Jihad-gangers, die nodig zijn voor de opsporing en vervolging van verdachten. Het landelijk parket coördineert de strafrechtelijke aanpak van de Jihad-gangers. De rijksoverheid pakt het probleem breed aan sinds augustus 2014, met het Aktieprogramma Integrale Aanpak Jihadisme.