Invallen bij motorclubs in oost-Duitsland

De politie in oost-Duitsland heeft invallen gedaan bij vijftig woningen en ontmoetingsplaatsen van leden van motorclubs. Ze hopen bewijs te verzamelen voor twee steekpartijen in 2011, waarbij een tiener en een 26-jarige man ernstig gewond raakten. De politie gaat er vanuit dat de daders lid waren van een motorclub.

De aanleiding van de steekpartij zou een ruzie tussen de Hells Angels en Gremium MC, die nauw verboden is met de Bandidos, zijn. De invallen worden gedaan door heel oost-Duitsland heen, in de staten Brandenburg, Berlijnen en Saksen. Ook zijn er invallen in Noordrijn-Westfalen, dat aan Nederland grenst. De politie wil nog geen details over de actie vrijgeven, later vandaag zal er meer informatie gegeven worden.

De Duitse politie houdt de motorclubs de laatste maanden onder grote druk. De autoriteiten vrezen dat de strijd tussen rivaliserende motorclubs uit de hand gaat lopen. Zo zouden de Hells Angels in Berlijn een verbod voor andere motorclubs hebben ingesteld. Daarop volgden meerdere schietpartijen.

Afgelopen weekend voorkwam de politie een aanval van Hells Angels op Bandidos in oost-Duitsland. De Hells Angels zouden proberen om drugslijnen in handen te krijgen die van Polen en de Baltische kust naar Duitsland lopen.

Lees hier alles over de strijd tussen de motorclubs in Duitsland.