Invallen FIOD na fraude scholen

De FIOD heeft vorige week in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude, verduistering en oplichting rond een scholenstichting invallen gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde vrijdag dat er vorige week dinsdag op meerdere plekken invallen zijn gedaan, maar wil niet verder op de zaak ingaan.

Panta Rhei

De Telegraaf meldt dat het gaat om fraude bij de Stichting Panta Rhei, die bestaat uit 15 basisscholen in de regio Leidschendam-Voorburg. Het OM laat weten dat de stichting in kwestie zelf niet wordt verdacht maar dat een leidinggevende wel onder verdenking staat. Daarnaast zijn ook een bouwbedrijf, een consultancybedrijf en een leidinggevende van het consultancybureau verdachten. De periode die het onderzoek beslaat is van 2010 tot heden.

Valse facturen

De krant meldt dat er bij Panta Rhei de afgelopen jaren voor miljoenen euro’s is gefraudeerd met valse facturen en offertes om geld van de gemeente binnen te kunnen krijgen. Dit zou in samenwerking zijn gedaan met het bouwbedrijf en het consultancybureau. Alleen al in 2013 zou de gemeente twee miljoen euro aan bouwfacturen hebben vergoed.