Invallen georganiseerde wietteelt Brabant

De politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in Tilburg en Breda invallen gedaan vanwege georganiseerde wietteelt. Er zijn in totaal vijf verdachten aangehouden. Het gaat volgens de politie onder meer om drie zogenoemde ‘facilitators’ die de hennepkwekerijen inrichten voordat er geteeld kan worden. De invallen en aanhoudingen sluiten aan op een grote actie in augustus van dit jaar.

Drie verdachten zijn dinsdagmorgen in hun woning aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Bredanaar en twee Tilburgers van 34 en 37 jaar oud. Zij worden ervan verdacht dat ze als elektricien gefungeerd hebben bij de aanleg van tientallen wietkwekerijen.

In de woning van de 34-jarige Tilburger werd vanmorgen ook een wietkwekerij met 210 planten aangetroffen. Verder werden in dat pand nog een 23-jarige vrouw en een 23 jarige man aangehouden. In Breda werd in de woning een vuurwapen met munitie aangetroffen. 

Deze actie is een gevolg van een groot onderzoek dat in augustus ook tot een aantal invallen leidde. Op die dag werden 20 panden in Tilburg, Nieuwvliet, Dongen, Rijen, Udenhout en Oostkapelllen doorzocht. Op de verschillende locaties werd onder meer 1.450.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Er werden toen 13 verdachten aangehouden. 

Lees ook:

800.000 cash in en rond Tilburg (UPDATE) 

Politie vond 1,5 miljoen cash in Tilburg