Grote controle Chinese massagesalons

In de drie grote steden, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, zijn woensdagavond controles gehouden bij Chinese massagesalons. Er werd onder meer gecontroleerd op illegale prostitutie en de naleving van de belastingregels. In de onderzochte salons in deze drie steden waren er in de helft van de gevallen aanwijzingen van seksuele dienstverlening en in vrijwel alle zaken was de administratie niet in orde.

De controles zijn uitgevoerd door de politie, medewerkers van de gemeente, de belastingdienst en de koninklijke marechaussee. Om vast te stellen of er seksuele handelingen werden verricht in de massagesalons, is er gebruik gemaakt van de zogenoemde spermalamp. Een geldhond heeft naar eventueel aanwezig contant geld gezocht.

In Amsterdam en Den Haag zijn in totaal acht massagesalons doorzocht. Daarbij zijn grote sommen contant geld aangetroffen en in een paar gevallen bleek er sprake van indicaties van seksuele handelingen. Van vier personen is vastgesteld dat zij illegaal in Nederland verbleven. In Rotterdam werden geen illegalen medewerkers geconstateerd. De belastingdienst onderzoekt de financiële huishouding van de zaken nog. 

De aanleiding van het onderzoek was dat er volgens de instanties een groeiend probleem zichtbaar was ten aanzien van mensenhandel en andere soorten van criminaliteit bij de Chinese massagesalons.

Lees hier het hele politiebericht.