Invallen in drugsonderzoek Meppel

De politie heeft vrijdagochtend vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. Er zijn doorzoekingen gedaan op zeven locaties in met name Meppel. Daarbij zijn wapens en drugs in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op geld en diverse waardevolle goederen.

(beeld archief)

Januari

Het ondermijningsteam van de politie is in januari van dit jaar een onderzoek gestart rondom de aangehouden verdachten. In dat onderzoek kwam informatie naar voren over de handel in verdovende middelen. Ook kwamen bij de politie meldingen binnen van drugsoverlast. Daarbij kreeg de politie ook zicht op verschillende panden.

Quad

Tijdens de actie zijn in zes woningen in de gemeente Meppel en een woning in Groningen zoekingen gedaan. Daarbij zijn vier mannen uit Meppel (26-36 jaar) en een 23-jarige vrouw uit Meppel aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs, witwassen en/of deelname aan een criminele organisatie. Het is nog niet bekend hoeveel drugs er is gevonden, noch om welke harddrugs het gaat. Er is verder administratie en computerapparatuur in beslag genomen en ook drie auto’s, een motorfiets en een quad.