Invallen bij No Surrender België en Frankrijk (UPDATE#2)

De Belgische en Franse politie heeft vanmorgen invallen gedaan bij verschillende leden en clubhuizen van No Surrender. In totaal werden er 53 huiszoekingen verricht, onder andere in Antwerpen en Turnhout. De invallen vonden plaats in het kader van een groot onderzoek naar wapenhandel. Er zijn 34 mensen aangehouden. 

UPDATE: volgens bronnen van Crimesite wilde Nederlandse justitie niet meedoen met de operatie, omdat ze de aanwijzingen ’te licht’ zou vinden.

De onderzoeksrechter in Doornik zou aanwijzingen hebben dat No Surrender zich inlaat met handel in Oost-Europese automatische vuurwapens. Bij een huiszoeking in Antwerpen trof de politie een Scorpio aan, een automatisch pistool van Slowaakse makelij. In totaal werden er 35 wapens gevonden en verschillende soorten munitie.

Bij een eerdere inval in het clubhuis van de bende in het dorpje Ghlin in Wallonië werden ook al wapens gevonden. Toen werden acht leden opgepakt, waarvan er nog vier in voorlopige hechtenis zitten.

Poppel

Ook bij het clubhuis van het belangrijkste Belgische ‘chapter’ in Poppel, vlak over de grens, werd een inval gedaan. No Surrender was vroeger gevestigd in Tilburg, maar verhuisde naar Poppel nadat het Tilburgse onderkomen gesloten werd. Oprichter van No Surrender Klaas Otto, die vanmiddag weer voor de rechter moet verschijnen, werd in 2015 in Poppel door zijn hals geschoten door autohandelaar Joop M.