Invallen om drugshandel in Emmen

De politie heeft dinsdag vier mensen aangehouden bij invallen in het kader van een onderzoek naar georganiseerde wietteelt en handel in hard drugs. Ze worden ook verdacht van witwassen van crimineel verkregen geld.

Uitgavenpatroon

Op vijf locaties in Emmen zijn doorzoekingen geweest en er is beslag gelegd op drugs, geld en een auto.  De aanleiding voor het onderzoek waren meldingen over mogelijke drugshandel door beide hoofdgedachten, van 26 en 22 jaar. De politie verzamelde informatie over hen en over hun uitgavenpatroon. Dat patroon en hun bezittingen passen niet bij hun inkomen.

Begin 2015

Begin 2015 startte daarom een onderzoek. De recherche kreeg zicht op diverse panden die een rol spelen rondom de twee aangehouden verdachten. Het onderzoek was aanleiding voor het bezoeken van die panden. Het gaat om woningen en bedrijfspanden. De beide hoofdverdachten zijn in hun woning aangehouden. Daarnaast zijn nog een 31-jarige man uit Emmen en een 22-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van drugshandel en/of witwassen. Ook zij zijn ingesloten voor verhoor.

Wit poeder

De zoekingen waren gericht op het vinden van drugs, waardevolle goederen en geld, financiële en administratieve papieren en computerapparatuur. De politie heeft bij de actie ook geld-, explosieven- en drugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van forensische opsporing, financiële opsporing en digitale opsporing. Er zijn 1.300 gram softdrugs, een blok wit poeder en voorwerpen die worden gebruikt bij drugshandel in beslag genomen.