Invallen van FIOD om zorgfraude

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft woensdag bij meerdere woningen en bedrijven in Limburg invallen gedaan op verdenking van zorgfraude. Onbekend is waar de invallen precies plaatsvonden. In ieder geval is een 45-jarige vrouw opgepakt.  Er wordt vermoed dat slechts een deel van het AWBZ-geld door zorginstanties wordt besteed aan dagactiviteiten voor cliënten. Justitie onderzoekt wat er met de rest van het geld gebeurt.
Ook zijn het huis van Guus de Jong, oudbestuurder van stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL), en het hoofdkantoor van de SGL doorzocht. Een woordvoerder bevestigt aan dagblad De Limburger dat het kantoor is doorzocht en dat de FIOD papieren heeft meegenomen. Hij denkt dat het onderzoek zich richt op de administratie van De Jong en Tara-manda, een instelling die een zorgboerderij runt.
De woordvoerder zegt dat SGL onder het bestuur van De Jong drie jaar lang in de manege van Tara-manda heeft geïnvesteerd om daar een zorgboerderij van te maken. De SGL zou daarmee zijn gestopt toen De Jong eind 2010 aftrad als bestuurder.
Volgens de advocaat van De Jong is de oud-bestuurder geen verdachte.