Invallen woonwagenkampen regio Zwolle

Op verschillende woonwagenkampen in de regio Zwolle heeft de politie woensdag invallen gedaan. Het zou gaan om zestien locaties en er zouden tot nu toe acht mensen zijn aangehouden, meldt de Stentor. Er wordt onder meer onderzoek gedaan naar wietteelt. Op het woonwagenkamp Frankhuis bij Stadshagen is volgens de krant een sterke wietlucht aanwezig.

(Foto: destentor.nl)

De politie heeft woensdagmorgen met tientallen agenten een inval gedaan bij het woonwagenkamp Frankhuis bij Stadshagen. Daarbij zouden acht mensen zijn gearresteerd, meldt de Stentor. In totaal zouden er op zestien locaties in de omgeving van Zwolle invallen zijn gedaan.

De politie denkt een groot deel van de dag nodig te hebben om de grootschalige zoekactie naar met name hennep in het kamp bij de Hasselterdijk af te ronden. Momenteel worden de diverse woonwagens met speurhonden doorzocht. Een penetrante wietgeur maakt duidelijk dat de politie niet voor niets is gekomen. Ook de diverse busjes van Enexis maken dat er naar hennep gezocht wordt, aldus de Stentor