Invallen tegen synthetische drugs in Zuid-NL (UPDATE)

Politie en Openbaar Ministerie hebben dinsdag in samenwerking met tientallen gemeenten acties uitgevoerd tegen de productie van synthetische drugs. Op tientallen plaatsen waren er in deze zogeheten operatie “Impact” invallen. De politie meldde geen arrestaties.

Controles

Sommige media spreken van enkele aanhoudingen.

Volgens het Openbaar Ministerie komen de acties deels voort uit lopende onderzoeken. Naast strafrechtelijke acties vinden er ook bestuursrechtelijke controles plaats. Op een groot aantal locaties in Noord-Brabant en Limburg was de gemeente samen met de politie bezig deze controles uit te voeren.

Villa

In Mariahout deed het arrestatieteam een inval in een villa vanwege aanwijzingen van de mogelijke aanwezigheid van spullen voor de productie van synthetische drugs. In de woning werd onder meer platinapoeder gevonden, dat wordt gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Poeder

Bij een doorzoeking in een woning in Tilburg werd een vriezer met vermoedelijk grondstoffen aangetroffen en een aantal zakken met nog onbekend poeder.

In een loods in Waspik heeft de politie ruim 49.000 liter formamide, een grondstof voor de productie van amfetamine, aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ondersteunen en Ontmantelen is ter plaatse voor de afvoer van de chemicaliën.

Tijdens een bestuurlijke controle in Weert zijn vier grote drukvaten gevonden in een garagebox die vaak worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.