iPhone-app Crimesite vernieuwd

Apple heeft vandaag de nieuwe versie van onze iPhone app goedgekeurd. Hij is te downloaden in de App Store. De app is nu geschikt voor de laatste iPhone modellen en bevat enkele nieuwe mogelijkheden.

Zo kan er nu ook via WhatsApp contact met ons worden opgenomen. Tips, foto’s en videos kunnen daardoor gemakkelijker naar de redactie van Crimesite worden gestuurd. Uiteraard houden we uw gegevens desgevraagd anoniem. En garanderen we nooit informatie door te spelen naar derden, zoals politie, justitie of wie dan ook.

Bronbescherming

Omdat Crimesite gemaakt wordt door een team van ervaren journalisten, die aangesloten zijn bij de NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten), kunnen we bronbescherming garanderen. Uw gegevens zijn dus veilig, ook wanneer die via de app worden verstuurd. Met de WhatsApp-functie worden data bovendien versleuteld naar ons verzonden en kunnen die dus niet worden afgetapt. Als je geen iPhone hebt, kun je ons trouwens ook tippen via het contactformulier, of foto’s sturen via emailadres: redactie-algemeen@crimesite.nl

Mogelijkheden

De nieuwe app biedt een aantal mogelijkheden, die zijn onderverdeeld in vijf ’tab-bladen’:

  1. Crimesite. Actuele berichten van Crimesite lezen, elke dag het laatste nieuws over misdaad.
  2. Meer Nieuws. Berichten lezen die in andere media over misdaad zijn verschenen.
  3. Boekwinkel. Actuele misdaadboeken (in het true crime genre) zijn hier te bestellen.
  4. Tip Ons. U kunt ons tippen via email of WhatsApp.
  5. Over Ons. Informatie over de redactie en bezoekcijfers van Crimesite.

De nieuwe app is te downloaden in de App Store van Apple.