Iraanse heroïnevangst in Brabantse loods

De politie heeft vrijdag in een vrachtwagen in Drunen bijna 90 kilo heroïne aangetroffen, zo heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt. De vrachtwagen stond in een loods. Daar zijn vrijdagavond rond 19.00 drie verdachten aangehouden.

Inbraak

De vangst was kennelijk toeval. De politie kreeg rond 19.00 een melding dat het inbraakalarm bij het pand aan de Lipsstraat af ging. Agenten gingen kijken en zagen aan de buitenkant in eerste instantie niets bijzonders. Een inspectie met een speurhond leidde naar een loods waarin het licht brandde en drie mannen bezig waren bij een vrachtwagen met Iraans kenteken. Het drietal werd direct aangehouden voor inbraak.

Heroïne

Toen agenten de loods verder doorzochten troffen ze uiteindelijk diverse pakketten aan. Uit later onderzoek bleek dit uiteindelijk om dertig kilo heroïne te gaan. De vrachtwagen werd in beslag genomen, omdat het vermoeden bestond dat er nog meer harddrugs in verstopt zat. Gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de loods verder technisch onderzoek verricht en werd de loods bewaakt.

Verder onderzoek

In de loop van zaterdag werd de vrachtwagen verplaatst om er verder onderzoek op te verrichten. Dat leverde de vondst van nog eens zo’n zestig kilo heroïne op. Alle harddrugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De drie aangehouden mannen waren afkomstig uit Arnhem en Almere. Eén van hen is zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn in verzekering gesteld. Maandag werden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Twee van hen zitten nog vast. De politie doet nog verder onderzoek naar de herkomst van de partij heroïne.

Steeds vaker komt heroïne uit Iran, voorheen vooral uit Turkije. Zie ook:

Nederlanders met heroïnerecord in Antwerpen