Zwitserland houdt Tilburgse verdachte aan

In het onderzoek naar de dode vrouw die op 23 september in een auto met draaiende motor is gevonden is vrijdag in Zwitserland een verdachte aangehouden op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Het is de vriend van het slachtoffer Rachel Brito Abelenda (20). Hij werd gezocht door de politie.

Identiteiten

De man, van Irakese afkomst, was sinds zondagavond 22 september, de avond dat het slachtoffer op de Stokhasseltlaan dood in een auto werd aangetroffen, spoorloos. Naar zijn identiteit vindt nog onderzoek plaats. Hij gebruikte volgens de politie sinds zijn aankomst in Nederland in 2007 vermoedelijk verschillende aliassen.

Ouders

Het onderzoek naar de dode vrouw wees uit dat zij samen met haar vriend zondagavond 22 september 2013 rond 21.00 uur vertrok vanaf het huisadres van een vriendin aan de Schutsboomhof. De bedoeling was kennelijk dat ze direct naar het adres van haar ouders in de Tilburgse wijk Reeshof zouden rijden. Daar zijn ze echter niet aangekomen.

Taxi

Een taxichauffeur die rond 23.50 uur over de Stokhasseltlaan reed sloeg alarm. Hij zag namelijk half op de strook voor de bushalte en half op de rijbaan een auto, een grijze Daewoo Matiz, met draaiende motor staan. In de auto zat op de passagiersstoel een jonge vrouw die buiten bewustzijn was. Verder was de auto leeg. De toegesnelde ambulance kon niets meer doen. De vrouw bleek te zijn overleden. Omdat de omstandigheden waarin de vrouw werd gevonden verdacht zijn ging de politie direct uit van een misdrijf. 

Mogelijk is de man aangehouden na een tip in de uitzending van Osporing Verzocht of Bureau Brabant waarin de zaak aan de orde kwam. De politie meldt dat er elf tips binnenkwamen.