Is René Pouw in Thailand?

Zou René Pouw in Thailand zitten? De Misdaadjournalist schrijft dat bronnen hem tipten dat de internationaal gesignaleerde Pouw daar zou zijn ondergedoken. Pouw moet nog 1098 dagen zitten voor een drugszaak van de politie IJsselland. Volgens de opsporingsberichten van de politie zou hij mogelijk in de omgeving van Alicante aan de Costa Blanca verblijven.

Misdaadjournalist schrijft ook dat de zaak van Pouw – ‘onder ons gezegd en gezwegen’ – ‘alles’ te maken heeft met kroongetuige Peter la S. uit het liquidatieproces. Misdaadjournalist: ‘De vraag is alleen: zet justitie hem op die lijst om ervoor te zorgen dat hij zo ver mogelijk uit de buurt blijft, of willen ze hem echt hebben?’

Het heeft van doen met de opzienbarende verklaring van Jesse R. over La S. en hun collega Arjen K. Volgens R. heeft La S. een “aanslag” laten uitvoeren op de collega Arjen K. bij zijn huis in Wijk aan Zee. Op zeker moment is K. in de deuropening van zijn huis belaagd door twee gewelddadige lieden, die K. overigens weg wist te werken.

U weet nog, La S. wilde – zegt Jesse R. – het ‘probleem Arjen K. oplossen’ voor 10.000, want deze K. was tegen La S. gaan dreigen. Hij was zijn investering kwijt in twee mislukte hasjtransporten en hield La S. verantwoordelijk. En Jesse R. ook hoewel, maar zegt daar niets mee te maken te hebben gehad.

En dan komt Jesse R. René Pouw tegen in Spanje. Pouw had een ‘slokkie’ op. Hij zei dat La S. ervan baalde dat de aanslag op K. misgelopen was. En hij dacht dat Jesse R. er ook mee te maken had. Nee dus, zegt Jesse R.

Het OM zegt dat Jesse R. met de naam Pouw komt omdat hij weet dat Pouw al jaren voortvluchtig is en dus toch niet te spreken is.

Maar als hij te spreken is dan zou hij iets over de betrouwbaarheid van La S. kunnen zeggen. Daarom wil de Misdaadjournalist hem spreken. En het OM misschien wel niet, of toch ook wel?

Hangt ervan af at Pouw zegt over kroongetuige Peter la S.

Lees Misdaadjournalist.

Lees meer over het mislukte hasjtransport:

Jesse R: ‘La S. liet aanslag plegen over hasjtransport’