IS-verdachten opgepakt in Marokko

De Spaanse en Marokkaanse autoriteiten zeggen vrijdagochtend een cel van de Islamitische Staat (IS) te hebben ontmanteld. Er zijn arrestaties geweest in de Spaanse enclave Melilla, aan de Marokkaanse kust, en in de Marokkaanse plaats Nador. Acht Marokkanen en een Spanjaard zijn aangehouden. 

Leider

Onder de arrestanten zou ook de vermeende leider van de groep zijn. Hij werd aangehouden in Melilla. Het onderzoek staat onder leiding van een onderzoeksrechter in Madrid. Of er aanwijzingen waren dat de groep een aanslag uit wilde gaan voeren is niet bekend gemaakt. Volgens Spaanse media is het onderzoek nog aan de gang en worden meer arrestaties verwacht.

Bagdad

Europese landen maken zich zorgen over mogelijke aanslagen in Europa in reactie op de deelname van Europese landen aan de oorlog tegen IS in Irak en Syrië. Westerse media rapporteren vanuit de Iraakse hoofstad Bagdad dat bronnen rond de Iraakse regering zouden beschikken over informatie dat IS op korte termijn aanslagen wil plegen in de Golfstaten en/of Europa.