Israëlische dj Ronen Dahan (Perplex) doodgeschoten in Mexicaanse nachtclub

Tijdens een schietpartij in een nachtclub in de Mexicaanse stad San Luis Potosi is zaterdagochtend de Israëlische dj Ronen Dahan (45), ook bekend als Perplex, doodgeschoten. Volgens Mexicaanse nieuwsbronnen drong een groep gewapende mannen de club binnen en openden ze het vuur. Daarbij vielen twee doden en vier gewonden.

Drugskartels

De schutters zijn voortvluchtig, maar zijn volgens bronnen gelieerd aan Mexicaanse drugskartels. De gewapende mannen traden de zaal binnen in een poging om de organisatoren te beroven van geld. Toen dat mislukte, openden ze het vuur. Dahan overleed vlak na aankomst in het ziekenhuis.

Mexicaanse tour

Ronen Dahan bracht onder de artiestennaam Perplex elf studioalbums uit in het genre goa trance/psychedelic trance. Dahan werd geboren in Frankrijk, groeide op in Israël (Haifa) en woonde de laatste jaren in Stockholm. De dj/producer trad onlangs nog op in Brazilië en deed met zijn nieuwe soloproject Pura Vida een tour in Mexico. In zijn thuisland Israël kwam het niet tot een doorbraak. Fans van Dahan over de hele wereld reageren op social media verslagen op het nieuws.

https://twitter.com/AdamMilstein/status/1145067584259125248