‘Ivana Smit is seksueel misbruikt’

Fotomodel Ivana Smit zou voor haar dood tegen haar wil seks hebben gehad met de Amerikaanse man waarmee ze haar laatste uren doorbracht. Dit vermoeden de advocaat en de familie van het slachtoffer.

Dna

Het in Maleisië omgekomen fotomodel Ivana Smit heeft voordat ze stierf wellicht seks gehad met Alexander Johnson, de Amerikaanse man waarmee ze naar zijn kamer was gegaan. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit ‘nieuwe informatie’ in handen van de advocaat van de familie, Sébas Diekstra, op basis van de eerdere lijkschouwing door patholoog Frank van de Goot. De advocaat meldt dat er mannelijk dna is aangetroffen in het lichaam van het 18-jarige model door de Nederlandse patholoog.

Aanwijzingen

De Limburgse Ivana werd in december vorig jaar dood aangetroffen in Kuala Lumpur, nadat ze van de twintigste verdieping van een hotel was gevallen. De Nederlandse patholoog stelde na de lijkschouw eerder al vast dat er aanwijzingen zijn dat Ivana al dood was, voordat zij de val maakte. Er lag ook nauwelijks bloed op de plek waar haar val eindigde.

Wilsonbekwaam

De familie van Ivana laat De Telegraaf weten dat ze denkt dat Ivana seksueel misbruikt is: ‘Als je besluit seks te hebben met iemand die veel drugs in haar lijf heeft, terwijl ze daardoor volledig wilsonbekwaam is geworden, dan zit je niet goed in elkaar.’ Niet duidelijk is of de Kazachstaanse vrouw van de Amerikaan ook aanwezig was in de hotelkamer tijdens de daad. Op camerabeelden van het hotel is te zien dat Johnson Ivana Smit eerder in zijn zijn armen naar de lift droeg, waarbij zijn vrouw Luna wel aanwezig is.

Lees hier meer:

Nederlandse justitie onderzoekt dood Ivana

‘Letsel fotomodel past niet bij val’

De vreemde dood van een Nederlands fotomodel