‘De J. informeerde voor de grap naar wapen’

De man die verdachte is van de moord op Koen Everink heeft vóór de moord bij een vriend geïnformeerd naar een vuurwapen met demper. Maar die vriend, uit Den Haag, zegt tegen het Algemeen Dagblad dat dit ‘een geintje’ was van De J..

Nieuw bewijs

Het Openbaar Ministerie ziet het contact over een vuurwapen als ‘onderhandelingen’ en zeer serieus belastend nieuwe bewijsmateriaal. De bewuste vriend moet als getuige zijn verhaal voor de rechtbank gaan vertellen. Justitie heeft maanden geleden al met hem gesproken omdat hij in app’s met De J. besprak hoe die aan een wapen kon komen.

Tasertje

De vriend wil tegenover het AD anoniem blijven. Hij zegt: ‘Het begon in december 2015. Ik geloof dat de aanslagen in Parijs net waren geweest, in Bataclan bedoel ik. We zaten te geinen over de app, het ging een beetje over veiligheid. Mark vroeg of ik niet een wapen had. ‘Jahoor, tuurlijk, zeg het maar’, zoiets antwoordde ik. Puur jongens onder elkaar. Later zei hij weer zoiets van ‘dan doe je toch een tasertje’. Ik heb geen seconde gedacht dat het serieus bedoeld was en dat geloof ik nog steeds niet. Ik kan trouwens nog steeds niet geloven dat hij iets met die moord te maken heeft.’

Zie de laatste berichten:

OM lijkt te zwemmen in bewijs in Zaak-Everink

Robin Haase gehoord in zaak Everink

Nabestaanden Everink eisen 70.000 van De J.