Jacht op 12-jarige huurmoordenaar (video)

Het Mexicaanse leger zoekt een 12-jarige jongen die moorden pleegt voor een drugskartel, zo schrijft de Mexicaanse krant El Universal, op basis van bronnen bij de militaire inlichtingendienst. Op You Tube is ook een propagandafilmpje te zien waarop de jongen zijn rol bevestigt en waarop foto’s te zien zijn van enkele moorden. Hij zou deel uitmaken van een groepje jonge moordenaars die ongeveer 2200 euro per moord zouden ontvangen. Zijn alias is El Ponchis, ofwel dekmantel en hij werken voor een klein kartel in Zuidwest Mexico, dat zich heeft verbonden met Los Zetas. Op internet circuleren verhalen over zijn bloeddorstigheid. Hij zou zijn slachtoffers ook martelen.

De jongeren poseren op foto’s met drugs en wapens die op internet worden geplaatst. De andere bendeleden poseren ook vaak met wapens en drugs op foto’s die online worden geplaatst. Het aantal jongeren dat is gerecruteerd door de drugskartels neemt toe.

Het kartel Pacifico Sur concurreert aan de westkust met La Familia maar krijgt daarbij steun van Los Zetas van Mexicaanse golfkust. Los Zetas zijn goed getrainde paramilitairen die zijn overgelopen naar het Golfkartel en later hun eigen zaken zijn begonnen.

Op deze video stelt het kartel een jonge huurmoordenaar voor, El Kris. Hij beantwoordt vragen van een kartellid: hij zegt te werken voor Jesus Radilla, de baas van het kartel, en voor een aparte sectie van huurmoordenaars van het kartel, waaronder El Ponchis. Hij vertelt ook dat ze doden voor 3000 en dat ze soms ook “onschuldige” personen om het leven brengen, dat wil zeggen mensen die niets met een drugskartel te maken hebben.

Ponchis komt later in de video voor net als wat foto’s van slachtoffers. In de teksten tussendoor wordt onder meer gevraagd de jongens aan te geven.

{youtube}v6i9CLZart0{/youtube}