Eis: 8 jaar voor 1200 kilo coke

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam celstraffen tot 8 jaar geëist tegen de verdachten die zijn gepakt in verband met de 1200 kilo cocaïne die in mei 2011 op het motorjacht Louise in de Engelse havenstad Southampton is onderschept. De verdachten zijn Klaas L., zijn zoons Robert en Arjan en Mo Z. Die laatste stond ingeschreven als eigenaar van een fitnesscentrum in Amsterdam, waar de Nationale Recherche de inventaris in beslag nam.

Volgens het Openbaar Ministerie is Klaas L. samen met Mo Z. de organisator van het transport dat vanuit Venezuela was verstuurd. Tegen hen eiste de officier van justitie acht jaar cel. Er zou door hen voor 1,5 miljoen zijn witgewassen.  

Z. zou de financiering hebben gedaan. Tegen Robert L. is drie jaar geëist en diens broer 43 dagen cel tegen hem.

De cocaïne is bij Isla Margarita op het jacht geladen dat vervolgens per vrachtschip naar Southampton is gebracht waar de coke op 1 juni is gepakt. Dat werd verzwegen door de autoriteiten maar het motorjacht werd niet vrijgegeven, zogenaamd om zeewaardigheidsproblemen. Naar de verdachten is toen nader onderzoek gedaan, ze zijn pas in augustus aangehouden.