Jaco G. verliest van de NOS

De NOS mag een item over de moord op Tamara Wolvers gewoon uitzenden. Dat heeft de voorzieningenrechter in Lelystad vanmiddag bepaald. De voormalige hoofdverdachte van de moord, Jaco G. probeerde de uitzending te voorkomen, maar beet in het stof. De persvrijheid weegt in dit geval zwaarder dan zijn belang om niet langer in verband te worden gebracht met de moord. G. werd onherroepelijk vrijgesproken van de moord.

 

 

Crimesite meldde gisteren als eerste dat Jaco G. een kort geding had aangespannen tegen de NOS. Hij maakte bezwaar tegen een item over het onderwerp ‘herziening ten nadele’, een wetswijziging waardoor mensen die onherroepelijk zijn vrijgesproken, toch vervolgd kunnen worden, als er nieuw belastend materiaal boven water komt. De vrijspraak van Jacob G. zou in het onderwerp aan de orde komen, maar met zijn advocaat Sixten Jansen verzette hij zich tegen de publicatie.

Volgens de rechtbank heeft de NOS voldoende wederhoor gepleegd. Behalve de vader van Tamara komt in het onderwerp ook de advocaat van G. aan het woord. Aanstaande dinsdag wordt de wetswijziging besproken in de Eerste Kamer.