Jager vindt vat vol amfetamine-olie

Afgelopen vrijdag 9 oktober heeft een jager in een dijk aan de Meierijbaan in Tilburg een ingegraven vat met amfetamine-olie ontdekt. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt. De jager zag een stukje plastic uit de grond steken naast een konijnenhol.

Vat

Hij haalde de grond weg en zag dat het een plastic deksel van een vat was. Hij waarschuwde de politie. Brandweer en gemeente hebben een onderzoek verricht. Het vat werd uitgegraven en in de omgeving werd met prikstokken gezocht naar mogelijk meerdere aanwezige vaten maar die lagen er niet. Er is niets in de bodem gelekt.

Appeltje

Onderzoek aan een monster van de inhoud wees uit dat het om 20 liter amfetamine-olie ging. Deze olie kan in een drugslab worden omgezet in amfetamine-poeder, ofwel speed. De politie schat de waarde van de olie rond de 16.000 euro. De straatprijs van de uiteindelijke amfetamine die hiermee kan worden gemaakt ligt vele malen hoger. De politie gaat er van uit dat dit vat bedoeld was als appeltje voor de dorst voor de nog onbekende drugshandelaar.