Jaguar had kenteken oude Toyota

Terwijl speculaties de ronde doen over ruzie in het drugsmilieu als oorzaak voor de liquidatie van Silvio Aquino zegt zijn oudere broer Antonio “Raf” Aquino (55) dat het om een uit de hand gelopen ontvoering zou gaan.

Kaarsjes

In Het Nieuwsblad zegt hij: ‘Mannen die Nederlands spraken, hebben Silvio en Silvia proberen te ontvoeren maar het is helemaal uit de hand gelopen.’ Volgens hem dachten de ontvoerders door de publiciteit van de afgelopen jaren over de familie dat de Aquino’s zouden zwemmen in het geld. Familieleden bezochten vrijdag in Opglabbeek de plek waar Silvio donderdagmiddag werd doodgeschoten. Ze legden er bloemen en hartjes neer en staken een paar kaarsjes aan.

Geen vijanden

Verder zei Antonio ‘Raf’ Aquino tegen Het Nieuwsblad: ‘Het heeft ­helemaal niets te maken met drugs of het proces. Hoeveel is er niet over ons ­gezegd en geschreven in de aanloop naar en tijdens het proces? Dat wij in luxe baden, veel geld hebben verdiend, dure advocaten kunnen betalen. Dat brengt sommige mensen op ideeën.’ Volgens Raf Aquino is hij geen gangster en heeft hij geen vijanden.

Identiteit

Volgens De Telegraaf had de beige Jaguar die is gebruikt bij de moord op Aquino valse kentekenplaten. Ze behoren toe aan een zeven jaar oude Toyota Yaris uit Nederland, die inmiddels al in het bezit was van de vierde eigenaar. Over de vraag of de Toyota gestolen is zwijgt de politie. Een woordvoerder van de politie zei tegen de krant dat er onderzoek plaats vindt op ‘meerdere scenario’s’. Over de identiteit van het slachtoffer dat is achtergelaten op de A73 wil de politie niets zeggen.