‘Jaïr Wessels werd gelokt met waterscooter’ (UPDATE)

Twee dagen voor de liquidatie van de Amsterdamse Jaïr Wessels, vorig jaar in Breukelen, was al een poging gedaan de 30-jarige Amsterdammer uit de weg te ruimen. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Utrecht.

Waterscooter

Wessels (30), die werd geliquideerd bij het NS-station van Breukelen, wilde een waterscooter gaan kopen. Volgens Het Parool gaat de recherche ervan uit dat Patrick S. (“Pepe” of “Peppie”) de lokker was. S. was de enige van de drie verdachten die was komen opdagen.

S. uit Breukelen zou Wessels hebben opgepikt op het station in Breukelen. Daarna gingen ze samen onder meer naar een woonwagenkamp in Utrecht en naar Rotterdam om naar een waterscooter te kijken waar Wessels ook foto’s van maakte. Toen Wessels weer zou worden afgezet op  het station in Breukelen zou Patrick S. de uitvoerders een seintje hebben gegeven. De Rotterdamse Arubaan Howard K. (43) en Schiedammer Tony de G. (33) zitten vast op verdenking van uitvoering van de schietpartij in juli vorig jaar.

Diefstal

Bronnen zeggen tegen Het Parool dat Wessels jarenlang vriendschappelijk omging met S.. Kort voor de liquidatie zouden ze samen betrokken zijn geweest bij een diefstal van drugs.

De advocaat van S. zegt voor de verdenking ‘geen enkele motivering te zien in het dossier’ en ook dat het onderzoek is gebaseerd op speculaties en vage aannames. Dat Patrick S. met Wessels op de dag van de moord communiceerde met versleutelde PGP-telefoon ziet advocaat Yassine Bouchikhi niet als bewijs. (Pretty Good Privacy).

Volgens de krant heeft Tony de G. een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Dinsdag was er een pro forma-zitting in de zaak van de drie verdachten. Wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld is onbekend.

Zie ook:

Nieuwe arrestatie voor liquidatie Wessels

Greg R. kwam voor in Whatsapp-gesprek

Greg R. verdachte in zaak Wessels (UPDATE2)

Verdachte liquidatie Wessels vreesde voor leven

Eén verdachte Utrechts onderzoek op vrije voeten (UPDATE)