James B. ook verdacht van ontucht Hania

De 49-jarige Amerikaan James B., die vrijdag in Rotterdam is aangehouden vanwege betrokkenheid bij de vermissing van de 12-jarige scholier Hania, wordt ook verdacht van ontucht met het meisje. De verdachte is maandagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam en blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.

B. wordt naast ontucht ook verdacht van het onttrekken van het meisje aan het wettig gezag.

Star Stable

B., woonachtig in de staat Washington, was donderdag speciaal voor de afspraak met Hania naar Nederland gevlogen. Waarschijnlijk was hij via de chatroom van het online paardenspel Star Stable in contact gekomen met Hania en had hij een afspraak met haar gemaakt. B. heeft ook een 18-jarige dochter in Nederland. Haar moeder zou 19 jaar geleden ook door James B. zijn verkracht.

Alarm

Hania verdween afgelopen donderdagmiddag, nadat ze tegen haar leraar had gezegd dat ze naar de orthodontist moest. Dat bleek later niet juist te zijn. Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niks voor Hania is om niet stipt thuis te komen.

Hotel

De politie startte daarop direct een onderzoek. Familieleden vertelden dat Hania chatcontacten had gehad, die inmiddels bleken te zijn gewist. Het politieonderzoek leidde naar het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Daar werd zowel het meisje als James B. aangetroffen. De man werd daarop aangehouden.