“Jammer” gevonden bij Hells Angels

Bij de inval donderdag in het clubhuis van de Hells Angels Northcoast in Harlingen heeft de politie donderdag een jammer gevonden. Dat apparaat is verboden omdat het allerlei radiosignalen van overheidsdiensten kan verstoren. Een jammer kan ook gps-signalen en gsm-signalen blokkeren, zodat de politie verdachten die een jammer gebruiken niet kan volgen op afstand. 

Bewijs

Ook zijn historische analyses van zendmasten die een gsm heeft aangestraald zinloos. De politie probeert vaak in een strafrechtelijk onderzoek achter de bewegingen van bepaalde gsm-telefoons te reconstrueren om bewijs voor misdrijven te verzamelen. Een jammer verhindert ook het functioneren van peilzenders die de politie soms op voertuigen van verdachten aanbrengt. De gps-communicatie werkt door de jammer niet meer. 

Informatie

De politie had tot de inval besloten omdat er informatie was binnengekomen dat er in het pand van de Hells Angels een jammer aanwezig was. Vrijdag meldde de politie dat er één jammer is gevonden, die in beslag is genomen voor onderzoek. Er is proces-verbaal op gemaakt maar er zijn geen aanhoudingen verricht. Onderzoek moet nu uitwijzen wie de jammer voorhanden heeft gehad, of er daadwerkelijk gebruik van is gemaakt en zo ja door wie.