‘Jan Bik bracht tasjes geld naar Zwitserland’

Seksondernemer Jan Bik heeft miljoenen euro's cash geld in plastic tasjes naar Zwitserland gesmokkeld. Dat schrijft de curator op basis van onderzoek van justitie en de belastingdienst. Vanaf 2012 zou Bik ruim 3,7 miljoen euro hebben omgezet, maar hij gaf maar 1,7 miljoen euro aan bij de fiscus.

Het overige geld werd naar Zwitserland gesmokkeld, waar het in bedrijfjes werd geïnvesteerd die met dat geld weer vastgoed in Nederland kochten. Er is beslag gelegd op deze panden en er wordt onderzoek gedaan naar de Zwitserse vennootschappen.

De curator is er inmiddels in geslaagd om de meeste panden van het inmiddels failliete bedrijf van Bik te verkopen. De meeste clubs wachten op nieuwe vergunningen voordat de deuren weer kunnen worden geopend. Voor de clubs die nog niet verkocht zijn, heeft de gemeente aangegeven geen nieuwe vergunningen te verstrekken.

In totaal exploiteerde Bik elf bordelen. Vorig jaar viel de politie deze panden binnen, waarbij beslag werd gelegd op onder meer auto's, boten, bankrekeningen en vuurwapens. De Belastingdienst heeft Bik al voor bijna 13 miljoen euro aanslagen opgelegd en daar zou nog eens ruim 1,8 miljoen bovenop komen.

Lees ook:

Seksbaas Jan Bik verdachte witwassen

'Fraude seksondernemer liep via Zwitserland'

Bedrijf seksondernemer Jan Bik failliet