Jan des Bouvrie schikt met Justitie

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie heeft met het bedrijf van Jan des Bouvrie een schikking getroffen. Des Bouvries betaalt 25.000 euro waarmee hij een rechtszaak over valsheid in geschrifte voorkomt. Het bedrijf van Des Bouvrie kwam naar boven in een onderzoek naar fraude in de vastgoedsector waarin ook vastgoedondernemer Evert Kroon figureerde. Kroon en zijn financieel  worden ervan verdacht meerdere aannemers en adviseurs te hebben bewogen om foute facturen te sturen. De fiscus is hierdoor voor ongeveer 1,5 miljoen euro benadeeld.

Toen Jan des Bouvries dit jaar als verdachte van valsheid werd aangehouden zijn ook een paar aannemers aangehouden, ook aan hen zijn transacties aangeboden.

Het OM verdacht Jan des Bouvrie ervan dat hij bewust had meegewerkt aan het wijzigen van de facturen. Maar uit het onderzoek is niet gebleken dat Jan des Bouvrie zelf op de hoogte was van deze wijze van factureren en spijt heeft betoond. Hij erkent dat door zijn onderneming een fout is gemaakt. Daarvoor is de transactie overeen gekomen met het OM.

Het ging in het geval van Ontwerpstudio Des Bouvrie om vier facturen uit 2006 met een foute tenaamstelling en foute omschrijving voor een project in Frankrijk. Deze foute facturen konden samen voor tienduizenden euro’s fiscaal nadeel zorgen (BTW, vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting).

Vastgoedtopman Kroon vrijgelaten

‘Des Bouvrie verdacht van indienen valse facturen’