Jan S. wil geen bescherming van Justitie

Paardenhandelaar Jan S. uit Limburg, die onlangs een liquidatiepoging overleefde, wil niet in een getuigenbeschermingsprogramma. Een aanbod van Justitie heeft hij afgeslagen, vertelt hij in een landelijk ochtendblad. Er werden 7 kogels op hem afgevuurd.

Bij de schietpartij in het Limburgse Echt werd een peilbaken geplaatst onder de auto van de 57-jarige paardenman. Op dinsdagavond 1 maart rond 20.45 uur was Jan S. met zijn auto vanuit Echt naar Ohé en Laak gereden. Plotseling werd zijn Mercedes beschoten.

De paardenhandelaar werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er werden zeker 7 kogels afgevuurd op de auto, maar slechts 1 raakte hem en verbrijzelde zijn been. De medepassagiers, zijn vrouw en een kind van 12, kwamen met de schrik vrij. ‘Ik voelde direct dat ik geraakt was. Mijn vrouw heb ik naast me naar beneden geduwd en tegen mijn zoontje op de achterbank heb ik geroepen dat hij plat moest gaan liggen. Het was secondewerk. Ik heb nog in de achteruitkijkspiegel gekeken, maar zag niemand staan.’, vertelt S.

Vermoeden

De politie hield onlangs de 27-jarige R. B. uit Susteren aan, die het peilbaken had verkocht. Voor Jan S. werd toen duidelijk uit welke hoek de liquidatiepoging kwam. ‘Toen wist ik in welke richting we moesten denken. Er is iemand kennelijk toch bang voor mij. Ik heb wel een sterk vermoeden wie achter deze aanslag zit. Niet die Roger B., maar iemand anders.’

Nomads

S. was verdachte in het onderzoek naar de moord op Ronald Noteboren (41) uit het Limburgse Schinnen in 2009. In dat onderzoek waren ook leden van de voormalige Nomads uit Limburg in beeld. Noteboren werd gevonden dichtbij de snelweg A67 zonder hoofd en zonder handen. Noteboren had een rol gespeeld bij het wegsluizen van de miljoenen bij het Amsterdamse kunstfonds.

Getuige

Jan S. wenst niet mee te werken aan een getuigenbeschermingsprogramma, waarbij hij in ruil voor informatie wordt ondergebracht op een veilige locatie met een nieuwe identiteit. S. regelt zijn beveiliging liever zelf. ‘Het OM heeft me ook voorgesteld om in een getuigenbeschermingsprogramma te gaan zitten. Ik ken veel mensen uit de criminele wereld en van de verschillende motorbendes in Limburg. Bandidos-president Harrie Ramakers is bijvoorbeeld een van mijn beste vrienden. Ik proefde dat justitie mij probeerde binnen te halen om meer over hen te vertellen. Maar dáár werk ik niet aan mee. Ik ga niemand verraden.’

Zie ook:

Peilbaken bij liquidatiepoging Jan S.

Moordaanslag op Limburgse paardenhandelaar

Geen bewijs tegen verdachte gruwelmoord

Beschuldiging over moord Noteboren

Hof: Clemens K. krijgt 4,5 jaar cel