Janet S. uit EBI

Janet S. (31, foto) die vorige week door de rechtbank in Zutphen werd veroordeeld tot twintig jaar cel, is vanuit de EBI (Extra Beveiligde Inrichting) in Vught naar een nog onbekende gevangenis overgebracht.  S., die twee keer is veroordeeld voor een levensdelict, was als enige vrouw gedetineerd in de EBI. 

De vrouw uit Kampen werd in de EBI geplaatst, omdat ze een vluchtpoging had ondernomen toen ze gedetineerd zat in Ter Peel. Ook zou ze ‘zelfdestructief en dominant gedrag’ hebben vertoond.

S. ging tegen de beslissing om haar over te plaatsen naar de EBI in beroep bij de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ). Volgens de RSJ kon onvoldoende aangetoond worden waarom S. naar de EBI moest worden overgebracht. Meer bij RTV Oost.

Chaletmoord

Janet S. werd vorige week veroordeeld voor doodslag van Ton Kuif. Ze kreeg twintig jaar cel. Janet S. heeft zakenman Ton Kuijf in maart 2014 om het leven gebracht met een hakbijl in een chalet op een vakantiepark. Ze had eerder via de website www.sexjobs.nl afgesproken met Kuijf. Het chalet werd daarna door medeverdachten van Janet S. in brand gestoken.

In 2006 was ze ook al eens veroordeeld voor een levensdelict. Ze kreeg toen vier jaar voor het doodsteken van een man in Den Haag, nadat ze hem samen met een vriendin had opgepikt in een café.