Janet S. krijgt celstraf (en nu wel tbs)

Het gerechtshof in Arnhem heeft donderdag Janet S. (33) veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien jaar en tbs. Van de rechtbank kreeg Janet S. voor doodslag van Ton Kuif twintig jaar cel.

Hakbijl

Het gerechtshof vindt bewezen dat Janet S. Kuif (58) – met wie ze een seksafspraak had – op 13 maart 2014 om het leven heeft gebracht met een hakbijl en een mes in een chalet op een vakantiepark. Daarna is dat chalet door medeverdachten in brand gestoken.

‘Huiveringwekkend’

Het OM wees het gerechtshof erop dat ‘de meest huiveringwekkende constatering’ was dat slachtoffer Kuijf – ook nadat hij met tape was gebonden – is gestoken. Dat betekent dat dóór het tape heen ‘heel bewust en doelgericht’ met een mes ín het lichaam is gestoken. Het OM had gevraagd dat als het gerechtshof in Arnhem geen reden zou zien voor tbs met dwangverpleging een levenslange celstraf op te leggen. Het OM zei te willen voorkomen dat S. ooit nog terugkomt in de maatschappij omdat het risico te groot is dat ze opnieuw een levensdelict pleegt.

Youri

Janet S. heeft de moord steeds ontkend en gezegd dat medeverdachte Youri B. de man heeft omgebracht. Wel erkende Janet S. dat ze met haar vriendin Joyce N. uit Kampen de zakenman had willen afpersen.

S. is eerder al eens veroordeeld voor het medeplegen van het doodsteken van een man in Den Haag.

Zowel verdachte als het OM gingen in hoger beroep in de zaak van de chaletmoord. Janet S. heeft enige tijd in de EBI in Vught doorgebracht.