Janet S. voor de rechter

Vandaag staat de 31-jarige Janet S. voor de rechtbank in Zutphen. Ze wordt verdacht van de moord op zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort, het wegmaken van zijn lichaam, brandstichting en verdonkeremanen van bewijsmateriaal. S., knap, lang en oud-karatekampioen is in 2006 al eens veroordeeld voor het medeplegen van doodslag. 

Ze kreeg toen in hoger beroep vier jaar cel. Janet S. had samen met een vriendin een man doodgestoken in zijn woning in Den Haag. Hij had de twee eerder die avond opgepikt in een café. De man werd dagen later in zijn huis aangetroffen, badend in het bloed. De dames hadden de man niet alleen doodgestoken, maar ook 11.000 euro van het slachtoffer gestolen.

Chaletmoord

Vanaf vandaag staat ze terecht voor de zogenaamde chaletmoord. Het lichaam van de 58-jarige Ton Kuijf werd in maart 2014 gevonden in een uitgebrand chalet op een vakantiepark in Ermelo. Hij was met een bijl bewerkt. Het spoor leidde al snel naar Janet S. Zij maakte wel vaker gebruik van het chalet dat op naam staat van haar broer. Bovendien blijkt uit telecom-gegevens dat Kuijf zijn laatste telefoongesprek met Janet heeft gevoerd. 

Seksfilmpjes

Justitie vermoedt dat Janet samen met een vriendin mannen naar het chalet lokte om hen vervolgens te chanteren met opgenomen seksfilmpjes. Naast Janet S. en de vriendin zijn er nog meer verdachten. Zij wijzen Janet aan als schuldige. 

Volg hieronder de gebeurtenissen in de rechtbank via verschillende twitteraars: