Januari 2014 minder bloederig

Door de berichtgevingen over de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld is het moeilijk voor te stellen, maar januari 2014 was niet zo bloederig als januari van vorig jaar. In 2013 werden zeker 21 mensen om het leven gebracht in de eerste maand van het jaar en in 2014 zijn dat er tot nu toe zeker 14. De meeste slachtoffers vielen in onze hoofdstad.

(Foto: archief)

Door @Michael de Hoogh

De maand januari begon dit jaar met een liquidatie in Berkel en Rodenrijs op nieuwjaarsdag en eindige vandaag (vrijdag) met een liquidatie in Amsterdam.

Liquidaties

Rob Zweekhorst (44) werd op woensdag 1 januari in Berkel en Rodenrijs doodgeschoten terwijl hij zijn hond uitliet. De politie tast nog altijd in het duister over het motief van de moord. Drie dagen later werd Aytas Göraler (39) in de Slauerhoffstraat in Amsterdam onder vuur genomen terwijl hij zijn zoontje (1) nog in de armen had. Göraler stier onder de ogen van zijn 8-jarige dochter en zijn vrouw.

Vrijdag 31 januari weer een liquidatie in Amsterdam. Voorlopig is alleen nog bekend dat het om een 31-jarige man gaat. Kille afrekeningen waarvan de motieven nog niet bekend zijn.

Opvallend

In Amersfoort vielen deze maand twee doden. Een liquidatie voor een sportschool en een vrouw die haar zoontje vermoedelijk om het leven bracht.   

Opvallend is dat in januari 2013 veel vrouwen om het leven werden gebracht. Dat waren er in totaal elf, waarvan negen binnen de eerste tien dagen. In 2014 zijn er vooralsnog vier vrouwen het slachtoffer van moord cq doodslag.