Janus van W. krijgt tien jaar cel UPDATE

De Eindhovenaar Janus van W.  (49) – alias Harry Potter – heeft van de rechtbank in Hasselt (B.) tien jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Zijn belangrijkste partner Robert van V. kreeg eveneens tien jaar cel. De rechtbank vindt het bewezen dat de organisatie van Van W. jarenlang internationaal in verschillende drugs hebben gehandeld. Een serie medeverdachten heeft lagere straffen gekregen. De eis van tien jaar was conform de eis van de officier van justitie.

Van W. en Van V. krijgen elk ook 137.500 euro boete. Daarnaast moeten de twee samen opdraaien voor 572.598 euro aan gerechtskosten.

Michael J. (44) uit Groot-Brittannië kreeg bij verstek tot negen jaar cel en 110.000 euro boete. J. nam in Engeland softdrugs af van de organisatie. Farid S. (39) uit Amsterdam kreeg acht jaar cel en 55.000 euro boete, omdat hij drugstransporten organiseerde en deelnam aan witwaspraktijken. Hij is eigenaar van een avondwinkel in Amsterdam.

Mohameddjaliel H. (40) uit Amsterdam kreeg zeven jaar en 55.000 euro boete en Stef D. (27) uit Eindhoven zes jaar en 55.000 euro boete.

De Israëliër Awraham G. (49), alias Shrek, werd tot vijf jaar cel en 27.500 euro veroordeeld. Het Openbaar Ministerie had in die zaak tien jaar geëist. Acht andere veredachten kregen strafen tussen de twee en vijf jaar. twee zijn vrijgesproken.

In totaal moete de verdachten 1,14 miljoen aan gerechtskosten betalen.

Tal van bezittingen zoals dure auto’s zijn verbeurd verklaard.

Lees hier alle eerdere berichten over Van W.

Zie ook Misdaadreporter.