Janus de V. wéér terug cel in

De vermeende rechterhand van No Surrender-baas Klaas Otto is deze week twee keer gearresteerd en één keer op vrije voeten gesteld, maar zit inmiddels weer vast.

Opnieuw gearresteerd

Janus de V. (47) staat voor de rechter in een zaak die momenteel loopt voor de rechtbank in Breda. Hij wordt net als Klaas Otto, de oprichter van de motorclub No Surrender, onder meer verdacht van afpersing en bedreiging. De V. zou afgelopen woensdag uit zijn voorarrest worden vrijgelaten. Dat was tijdens een pro forma-zitting in de zaak besloten. Maar in verband met een oude mishandelingszaak werd hij diezelfde dag in zijn cel in Dordrecht opnieuw gearresteerd.

Vrij

Afgelopen vrijdagmiddag oordeelde de rechter-commissaris dat de vermeende handlanger van Klaas Otto voor deze zaak toch niet mocht worden vastgehouden. Hij werd daarop vrijgelaten. Maar later op de avond werd hij in zijn woonplaats Bergen op Zoom opnieuw aangehouden, en zag hij de cel weer vanbinnen. Volgens een politiewoordvoerder had hij de voorwaarden van zijn vrijlating in die korte tijd al geschonden.

Verboden contact

De V.’s advocaat Robert van ’t Land spreekt op de site van Omroep Brabant over een ‘soap die verder gaat’. De raadsman heeft niet te horen gekregen waarom zijn cliënt is aangehouden, maar hij vermoedt dat er verboden contact is geweest met getuigen of medeverdachten in de strafzaak. Komende maandag moet Janus de V. daarom opnieuw voor de rechter-commissaris verschijnen. Janus de V. werd eind februari ook al eens opgepakt, omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating schond. Hij had toen een ontmoeting gehad met Klaas Otto, zijn medeverdachte en buurman op een woonwagenkamp in Bergen op Zoom. Die ontmoeting was op beeld vastgelegd door de politie. Beide mannen werden toen gearresteerd.

Lees hier meer over de zaak

Klaas Otto claimt aanslag op leven

Klaas Otto: ‘Ik ben in de val gelokt’

Klaas Otto weer opgepakt

Klaas Otto komt op vrije voeten