Jaren cel voor poging doodslag bij drugsdeal

Twee Culemborgers van 21 en 23 jaar en een 36-jarige man uit Nieuwegein jaar zijn dinsdag door de rechtbank van Arnhem veroordeeld voor poging tot doodslag in vereniging. Zij kregen gevangenisstraffen tussen de 30 en 40 maanden.

Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Geldermalsen, had op 15 oktober 2015 een bedrag van 30.000 euro bij zich om meerdere kilo’s wiet van het drietal te kopen. Zij brachten hem naar een afgelegen plaats in Deil en staken in een kleine auto vele keren op hem in. De man liep onder meer een gedeeltelijke klaplong, een scheur in de milt en een scheurwond van drie centimeter aan het middenrif op, maar overleefde ternauwernood.

De 36-jarige kreeg een celstraf van 40 maanden opgelegd en de Culemborgers kregen beiden een gevangenisstraf van 30 maanden. Volgens de rechtbank droeg het slachtoffer mogelijk ook zelf bij aan escalatie van de situatie. Om die reden krijgt hij vooralsnog geen schadevergoeding. Zijn vordering als benadeelde partij verklaarde de rechtbank niet-ontvankelijk. Daarvoor is verder onderzoek nodig en in het strafproces is daarvoor onvoldoende plaats, aldus de rechtbank.